12 de desembre, 2008

Spanking i Establiments (I)

Avui iniciem una nova secció: "Spanking i Establiments", en la qual us anirem informant de diferents establiments que, al llarg dels anys, han donat servei d'una manera o d'una altra als spanks i a l'spanking en general.
.

SEX BOOKS EGEA. SEIXANTA ANYS AL SERVEI DELS SPANKS CATALANS

Gairebé cada vegada que he anat a parar a Barcelona, sigui pel motiu que sigui, durant els darrers trenta anys, he visitat Sex Books Egea, al carrer Diputació, número 224. Les seves prestatgeries sempre disposaven d’alguna cosa nova per oferir a aquest spanker recalcitrant que avui us escriu. Llibres, revistes, còmics, cintes de vídeo, fuets, pales i altres estris de cuir, i també alguna peça de llenceria eròtica, varen anar a parar al meu bagul màgic a canvi dels meus sempre migrats estalvis. De vegades, pagant el tiquet corresponent, adquiria el dret de poder veure sencer algun dels últims vídeos en qualsevol de les cabines habilitades de les que disposa l’establiment. Durant una llarga temporada, el local va disposar fins i tot d’una petita sala decorada amb banquetes, poltres, creus de Sant Andreu i tot un arsenal d’instruments adequats per a castigar a plaer a qualsevol spankee o submís/submisa. Francament, jo no crec que enlloc pugueu trobar tant de material relacionat amb el spanking com en aquest establiment de l’Eixample barceloní.

Però sembla que la cosa ja venia de lluny. Els propietaris d’aquesta empresa, en Salvador Egea Feliu i la seva esposa, ja havien facilitat a molts dels seus clients l’accés a diferents obres de contingut eròtic, completament prohibides aleshores per la dictadura del General Franco, des del quiosc que regentaven a l’Avinguda de les Drassanes des de l’any 1949. Ja amb la democràcia s’instal·laren al carrer Diputació. Primer a l’edifici del costat de l’establiment actual, on l’any 1977 obriren al públic la Llibreria Sexològica 222 EGEA, per passar després a partir dels anys vuitanta als locals que ocupen en l’actualitat.

M’agradaria que aquest escrit constituís un petit homenatge per aquestes persones que, tot i que com bons catalans cobraven pels seus serveis, han contribuït a fer-nos arribar moltíssimes obres del món spank en les seves diferents modalitats, bé adquirint-les en moltes ocasions a l’estranger, o bé editant-les ells mateixos o propiciant la seva edició. Sembla que ells mateixos en són col·leccionistes i que disposen de molt material pràcticament desconegut. Tinc la promesa d’en Salvador, feta durant l’entrevista que vam mantenir, que, si no donem massa la tabarra, ens farà arribar material relacionat amb el món de les surres eròtiques, editat en català!!! Fins llavors doncs. Us mantindrem al corrent.


MESTRETON

2 comentaris:

amigospanko ha dit...

Un molt bon establiment, convenient situat a esquenes de la vella Universitat de Barcelona...

Spankee BCN ha dit...

vella Universitat de Barcelona...

vella no, en tot cas, "antiga" (és un adjectiu més glamurós) ^_^