11 de febrer, 2009

Spanking i còmics (I)

per mestreton
.

John Willie (1902-1962)

Amb aquesta nova secció m’agradaria introduir-vos en l’excitant món dels dibuixants que han omplert amb les seves imatges els nostres somnis spanks. Ells han estat en moltes ocasions els artífexs de la presa de consciència de la nostra condició de spankers o spankees. Gràcies a les seves obres, hem sabut reconèixer amb total claredat quina era la nostra tendència sexual i, a més a més, hem pogut constatar que no érem els únics que ens delíem per contemplar libidinosos un parell de natges envermellides pel tast d’una bona surra.
.
Em complau iniciar la secció parlant-vos d’en John Alexander Scott Coutts, que es com es deia l’artista que coneixem com a John Willie. Nascut a Singapur, educat a Anglaterra, passà els anys trenta del segle passat a Austràlia, d’on es traslladà a les primeries de la dècada dels quaranta a Nova York junt amb la seva dona Holly. A partir de 1946 edita la revista Bizarre, adreçada a un públic principalment fetitxista. Aquesta revista s’anà publicant de forma intermitent fins a l’any 1959 a Montreal, Nova York i Los Àngeles. Val a dir que en aquella època marcada pel puritanisme la seva edició havia de mantenir-se en la clandestinitat més absoluta. Willie en fou l’únic editor, així com també el dibuixant i el fotògraf de la major part dels seus exemplars.
Quan mor l’any 1962 a causa d’un tumor cerebral, John Willie ens deixà els seus escrits, les seves fotografies, els seus dibuixos i, sobretot un personatge que s’ha convertit en el decurs del temps en l’heroïna de les nostres fantasies: Sweet Gwendoline. Aquesta dolça protagonista de les seves històries il·lustrades constitueix per si mateixa una fita destacada i intemporal en la història del còmic. La seva imatge de noieta desemparada s’ha convertit en una de les icones de la imatgeria popular i ha estat profusament imitada. Fins i tot en Just Jaeckin, que ja havia dirigit la versió cinematogràfica de Histoire d’O, en va fer una adaptació pel cinema l’any 1984, que portà el títol de “The Perils of Gwendoline in the land of the Yik Yak”.
.
Segurament, l’element més característic de l’art de John Willie sigui la realitat que es desprèn de totes les seves creacions. Només dibuixava a partir de models i de fotografies que ell mateix havia fet i revelat. Podríem dir que fou un dibuixant de la vida real, encara que en unes circumstàncies imaginàries. Cal destacar igualment que en la seva obra no hi trobarem mai sang, encara que les marques del fuet ha deixat a la pell de les víctimes es reflecteixin amb total versemblança. Els danys causats no són mai gaire greus. La pròpia Gwendoline només es frega una mica els canells per tal de restablir la circulació després de tot un dia de tortures.
.
Per finalitzar aquesta ressenya sobre la vida i l’obra d’aquest pioner de la il·lustració eròtica, cal fer també esment a la seva tasca de dibuixant de pin-ups per a les portades de revistes com Flirt, Beauty Parade, Eyeful, Titter i d’altres. Els amants del bondage el tenen en un lloc destacat, no solament per totes les imatges que ens va llegar, sinó també per una carta, coneguda per Dear Jim, que s’ha convertit amb el temps en un veritable manual per als practicants d’aquesta altra modalitat dels jocs eròtics.

1 comentari:

Ivet Writer ha dit...

Hola. M'agradaria seguir aquest blog, però no veig per enlloc el lloc per fer-ho. No voleu tenir seguidors? Si us plau, si decidiu oferir la possibilitat, feu-m'ho saber a ivetwriter@gmail.com. Gràcies.